ВЕЗЕ КА ДРУГИМ ЧЛАНИЦАМА УНИЈЕ   ПРИСТУПНИЦА   ФОРУМ   АРХИВА   НАСЛОВНА СТРАНА

01

Преносимо Вам први текст о Словенској Унији који је објављен на русинском језику.

Нови Сад, недељник Руске Слово", јануар 2006.

Финска, Хелсинки

Ових дана нам је преко проф.др. Јулијана Рамача стигао допис оснивача Словенске Уније  који су како дознајемо пореклом са наших, југословенских, простора, организације која жели остварити културно јединство свих Словена.

У тексту платформе Уније они позивају све словенске народе на већу сарадњу. Према подацима које они наводе, територија на којој живе словени има површину од преко 18.600.000 км2 и са преко 294 милиона становника.

Словенска културна иницијатива замишљена је као својеврстан културни мост са циљем ширег изучавања словенских језика, словенске писмености, културе, историје ...

Комуникација би била остваривана на било ком словенском језику, полазећи од тога да се сви словени уз мало труда могу међусобно разумети, али и на енглеском језику.

Организатори планирају спортске, културне и научне сусрете. Планирано је и фудбалско првенство словенских земаља, такмичење за мис Славије, отварање конкурса за песму Славије, филмски фестивал и сличне манифестације спортског и уметничког карактера.

У перспективи жели се остварити нека врста Словенске Уније, Словенског Савеза који би око себе окупио словенску културу и традицију. Савез би градио мостове ка другим европским и светским културама и традицијама уз поштовање опште признатих демократских начела и вредности.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

     

ВЕЗЕ КА ДРУГИМ ЧЛАНИЦАМА УНИЈЕ   ПРИСТУПНИЦА   ФОРУМ   АРХИВА   НАСЛОВНА СТРАНА


Copyrights Slavic Union Serbia 2008. Design by Miroslav
 
po yczki od os b prywatnych pozyczki bez zdolnosci kredytowej online pujcka pred vyplatou p j ka bez p jmu kredyt na dow d prestamos al instante